marți, 5 ianuarie 2010

Tineti la viata dv-stra? Dar la cea a prietenilor....??


   Daca aveti vre-o persoana apropiata din familie, din prieteni, din colegi din cunostinte care fumeaza si careia ii doriti binele, nu numai verbal, va rog sa-i transmiteti acest mesaj.
   Din marile campanii desfasurate, cea impotriva fumatului care a avut-o ca si principal promotor pe Mihaela Radulescu a avut cel mai mic impact din cauza lipsei esentei acestuia.
   Toti ne uitam pe imensele bannere in care era afisata Mihaela intr-un neglijeu, admirandu-i fizicul si ignorand textul atasat acestei poze.
S-a gresit...!! Nu s-a inteles nimica!
   Ma gandeam ca primesc aproape saptamanal mail-uri de genul...."Daca retransmiti acest mail, la .....persoane, in urmaatoarele....minute se va intampla o mare minune!" si nici unul de genul "Daca nu retransmiti acest mail, o persoana draga tie va muri de cancer pulmonar pana la
sfarsitul acestui an!" .
   Ati avut pe cineva drag care a murit de cancer pulmonar din cauza fumatului????
   Nu va doresc sa vedeti niciodata in ce chinuri poate sa se stinga o persoana care sufera de asa ceva!
  Tin sa va spun ca nu am absolut nici un castig material din transmitrea acestui mail, o fac pur informativ fiindca nu doresc ca cineva drag mie sa mai moara de cancer pulmonar datorat fumatului!
   Deoarece in aceste zile de inceput de an, datorita scumpurilor anuntate ale produselor de larg consum cat si a tigarilor, mass-media a facut mare tam-tam pe ideea lasatului de fumat o dorinta si in acelasi timp o nepuinta a multora dintre noi, am fost interpelat pe messenger de un prieten care ma intreba cand ma voi lasa de fumat si a ramas surprins la raspunsul ca o facusem cu o luna inainte, dar nu stia absolut nimic de campania anti-fumat care pe langa asistenta medicala de specialitate gratuita, ofera si produse care ajuta la scaparea de acest viciu pacatos si nesanatos de genul plasturilor cu nicotina, a pastilutelor anti-tabag (nu imi aduc aminte cum se cheama..) si care daca ar fi cumparate din farmacii ar fi undeva pe la 440 lei !!! E o suma destul de consistenta pe care statul ne-o da...(mare minune!) ca sa ne ajute sa fim mai sanatosi.

Centrele medicale ce ofera acest consult si tratament gratuit se gasesc in pagina: http://www.stopfumat.eu/

Va recomand sa sunati la numerele afisate corespunzator localitatii in care domiciliati pentru a afla zilele si orele in care se acorda aceste consultatii!!
Ce pot sa spun in final....., decat ca daca intr-adevar nu retransmiteti acest mail, cineva drag dumneavostra, fumator, poate nu se va mai putea bucura alaturi de familia sa de viitoarele sarbatori de iarna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu