marți, 19 ianuarie 2010

Copiii...aceasta minune!

Plimbandu-ma prin oras zilele trecute, profitand de vremea frumoasa, am asistat in centrul orasului la un spectacol deosebit. Lumea iesise la plimbare.....bineinteles cu, copii. Am ramas impresionat de femeile care, mame fiind erau scutite in aceasta zi de ...impinsul caruciorului in care se afla fructul dragostei lor. Placuta sarcina o rezervasera barbatilor, care din cand in cand se opreau din mers si luau din carucior odrasla, o pupau de mama focului, apoi o etalau ca sa vada toti ce copil dragut si reusit au ei....
Ce mi-a placut, mult, mult...a fost faptul ca in toata aceasta parada....mamele, desi numai ele stiu cat si cum au de tras in tot cursul saptamanii cu odrasla draga, se uitau ingaduitoare la tot acest mini spectacol, incantate pe de o parte de odraslele lor si pe de alta de bucuria alesului lor de a isi proclama mandraia in public.
Am admirat cu multa placere acest spectacol al vietii si al bucuriei. Am realizat cat de mult fac femeile si cat de putin cer ele uneori....!!. De ce zic aceasta? Pentru ca merita tot respectul nostru pentru tot ceea ce fac ele in cresterea copiilor nostri, in intretinerea unui ambient placut atunci cand ne intoarcem acasa si pentru ca se bucura alaturi de noi atunci cand suntem mandrii de un rezultat comun.
Ma gandem......ca uneori, sau...deseori....viata e nedreapta si multumesc Domnului ca nu sunt femeie....!!
Serios !!
Ati realizat cateva chestii simple ???
Cati ar dori cu ardoare ca timp de cateva luni, ani, sau pentru totdeauna sa aiba corpul deformat urmare a unei sarcini??
Cati ar fi dispusi sa renunte la slujba temporar pentru a oferi o educatie si crestere de calitate copilului??
Cati ar fi dispusi sa reununte la orice placere punand pe primul plan...copilul???
Va spun eu....putini....bineinteles dintre barbati. Femeile o fac asta constient si deseori neconditionat.
Ma bucur cand am posibiltatea sa vad acest spectacol al vietii. Nu numai natura renaste ci si noi renastem odata cu ea...fiindca...viata merge inainte !!

2 comentarii:

  1. M-a impresionat ce-ai scris. Pana acum nici un barbat n-a reusit sa adune atat de putine cuvinte ca sa spuna atat de multe deodata. Intr-adevar femeia face multe sacrificii si doar atunci cand este mama realizeaza cat de multe.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu e sacrificiu - e IUBIRE! si in ziua de azi e ceva normal sa participe si un barbat in mod egal la cresterea, educarea copilului.

    RăspundețiȘtergere