joi, 12 ianuarie 2012

Celine Dion - Taking Chances Worl​d Tour 2010Locatia din care recomand descarcarea acestuia: http://torrents.thepiratebay.org/6257840/Celine_Dion_Taking_Chances_World_Tour_The_Concert_(2010)_NLsubs.6257840.TPB.torrent

Céline Marie Claudette Dion (n. 30 martie 1968, Charlemagne, Quebec), deţinătoare a Ordinului Canadei şi a Ordinului Naţional al Québecului, este o cântăreaţă de muzică pop, textieră şi actriţă. S-a născut într-o familie numerosă, având o situaţie financiară precară. A devenit cunoscută în lumea francofonă dupa ce René Angélil, ce urma să-i devină soţ, şi-a ipotecat casa pentru a-i finanţa producerea primul album. În 1990 a lansat Unison, material discografic ce i-a adus popularitatea în America de Nord şi în alte ţări anglofone.


Dion a devenit cunoscută în anii 80 după câştigarea concursurilor Yamaha World Popular Song Festival şi a Eurovisionului. A urmat lansarea mai multor albume în limba franceză, iar în 1986 a semnat un contract cu Sony Records. În anii 90 a obţinut succes la nivel mondial dupa lansarea câtorva materiale discografice de succes în engleză şi franceză, devenind unul din cei mai bine vânduţi cântăreţi din istoria muzicii. În anul 1999, Dion a decis să se retragă pentru o perioadă din industria muzicală pentru a petrece mai mult timp cu familia, soţul ei fiind diagnosticat cu cancer. A revenit în 2002 în atenţia publică şi a semnat în acelaşi an un contract pe 3 ani (care s-a extins ulterior la o perioadă de aproape 5 ani) pentru a apărea de 5 ori pe săptămână în spectacole organizate la Caesars Palace, Las Vegas.

Muzica lui Dion a fost influenţată de o mare varietate de genuri muzicale: de la rock şi R&B la gosspel şi muzică clasică. Deşi lansările sale au primit recenzii variate, cântăreaţa este cunoscută în special pentru abilităţile sale vocale. În 2004, după ce albumele sale au fost comercializate în peste 175 de milioane de copii, Dion a primit în cadrul premiilor World Music Awards distincţia Chopard Diamond Award pentru că a devenit cea mai bine vândută cântăreaţă a tuturor timpurilor. În aprilie 2007, Sony BMG a anunţat că vânzările materialelor discografice ale lui Dion au depăşit 200 de milioane de copii.

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu