joi, 12 ianuarie 2012

Andre Rieu - Live In Maastricht 2008 & 2009



Fiindca a inceput o noua saptamana, atunci e bine sa o incepem cu dreptul, voiosi si increzatori.
Cu aceste doua concerte din Maastricht ( 2008 si 2009) am inceput prima zi din aceasta saptamana si pot sa spun ca buna dispozitie a cuprins repede pe toti din jur.
Sunt concerte extraordinare cu invitati pe masura si o muzica de zile mari!

 Cele doua concerte se pot descarca din urmatoarea locatie: https://www.kat.ph/andre-rieu-live-in-maastricht-2008-2009-dvds-t3466946.html .

 Sunt de fapt doua DVD-uri normale de 4,5Gb,asa ca nu va faceti probleme daca n-aveti double layer! :)


“André Rieu s-a născut într-o familie de muzicieni pe 1 octombrie 1949 în Maastricht, Olanda. A inceput să studieze vioara de la vârsta de 5 ani. Tatal său pe atunci era dirijorul Orchestrei Simfonice din Maastricht. A studiat vioara la Conservatorul Regal din Liège și la Conservatorul din Maastricht (1968–1973).

În 1987 a înființat Orchestra Johann Strauss cu care a susținut primul spectacol pe 1 ianuarie 1988 (așadar, fix în urmă cu 23 de ani). Orchestra număra la început 12 membri. Acum concertează cu 50-60 de membri în funcție de scenă și complexitatea spectacolului.

În 1994 lansează albumul “From Holland with Love”. Una din piesele înregistrate pe album este “Second Waltz” de Dmitri Shostakovich. De fapt piesa se cheamă ‘Waltz No. 2 from Jazz Suite No. 2′ dar, la propunerea soţiei sale, trece pe album numele “Second Waltz”. Este piesa care îl va consacra definitiv la nivel mondial, albumul aducându-i câteva discuri de aur şi platină. De altfel, datorită lui Andre Rieu, piesa lui Shostakovich este astăzi mai degrabă cunoscută ca “Second Waltz” (Al Doilea Vals) decât după titlul original.

Andre Rieu cântă în prezent la o vioară Stradivarius din 1667 – a doua vioară ce a fost creată de renumitul lutier cremonez – pentru care a plătit 1 milion de euro. André Rieu spune că Stradivari a creat acest instrument într-o perioadă în care era foarte îndrăgostit și acest lucru se simte în sunetul acestei viori.”

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu