joi, 16 februarie 2012
Vanessa Mae - "The Red Hot Tour" Live Concert At The Royal Albert Hall London 1995
Vanessa-Mae Vanakorn Nicholson s-a născut la 27 octombrie 1978, în Singapore. De altfel, ea împărtăşeşte aceasi zi de naştere cu compozitorul clasic, Paganini. Fiica unei mame din China şi a tatălui thailandez, Vanessa s-a mutat la Londra, la varsta de 4 ani cu mama ei.
Atunci cand ea avea 3 ani, Vanessa lua deja lecţii de pian, iar 2 ani mai târziu, ea a început să studieze vioara. În ciuda multi-talentului la cantat atât la pian si vioara, Vanessa a decis să se concentreze pe vioara, ironic după ce a câştigat un premiu la concursul de pian al anului al tinerelor talente britanice.
Fosta (şi cea mai tinera), eleva a profesorului Yao Lin Ji al Conservatorului Central al Chinei, şi a lui Felix Andrievski de la Colegiul de Muzica Royal din Londra, „the wonderkid” a fost setat sa loveasca pe scenă. Ea a inceput sa cante la inceputul carierei sale, după cum a cântat cu Orchestra Filarmonica de la vârsta de 10 ani.
Ea s-a perfectionat cantand la vioara, si fost evidentiată de public şi, în special cel din industria muzicala - directorul de la Colegiul de Muzica Royal chiar a lăudat-o şi numit-o pe Vanessa " un copil adevărat, la fel ca Mozart şi Mendelssohn."
Fără îndoială, chiar fiind în comparaţie cu astfel de mari clasici este o onoare în sine, şi atunci cand avea 13 ani, Vanessa a plecat intr-un turneu international cu „Cantaretii” lui Mozart din Londra şi înregistrează concerte la vioara atat cu Ceaikovski si Beethoven (făcând-o cea mai tânără din lume care a finalizat o asemenea performanta).
Atunci când Vanessa a inceput sa lucreze la albumul ei,”The Violin Player”, ea a avut deja 3 inregistrari de muzica clasica sub centura ei, precum şi albume de debut , „Violin” si „Kids’ Classics”.
„The Violin Player” din 1995, care îmbină tradiţionalele şi modernele sunete ale vioarelor electrice, a dat nastere cântecului pop, "Toccata & Fugue ", care a lovit in topurile din Marea Britanie. Vanessa a făcut istorie din nou, ca fiind singura artista clasica, care are un „Billboard Dance Chart Topper”, cu dansul remix "Toccata & Fugue".
„The Violin Player” (versiunile japoneze şi cele asiatice au fost, de asemenea, lansate) are multiple discuri de platină, cu milioane de vânzări la nivel mondial, si mai multe motive pentru a lucra la un album de urmărire. În 1996, „Vanessa's The Alternative Record From Vanessa-Mae” a fost lansat, împreună cu „The Classical Album”, în acelaşi an.
In 1997 a avut loc lansarea „China Girl” şi „Storm” (in care ea cântă), în timp ce „The Original Four Seasons” şi „The Devil's Trill Sonata” a fost lansat un an mai târziu.
Succesul comercial şi critic a lui Vanessa nu este ceea ce marchează ea ca artista din clasa ei; premiile şi onorurile pe care ea le-a primit au reflectat realizările ei. În 1996, Vanessa a fost nominalizata pentru „Cea mai buna femeie artista la Brit Awards”, estompand liniile dintre genurile muzicale ca primul intrument şi primirea acestei nominalizari a clasicei artiste. Ea a primit, de asemenea, premiul clasic international Bambi al anului.
În 1997, Vanessa a devenit prima din nou, fiind invitata la Hong Kong pentru a cânta la reunificarea ceremoniei Chinei . Ea chiar a jucat la "Sopot Festival", impreuna cu Annie Lennox, dovedind în continuare capacitatea ei de a amesteca rockul în muzica ei. Performanţa ei la World Series Playoff la Wrigley Field şi Comiskey Park au ajutat cu siguranţă la creşterea recunoaşterii sale în SUA.
Vanessa a fost auzita pe album Colectia Clasica - Partea 1.
Recomandata în reviste ca Time si Newsweek, şi obiectul mai multor documentare, muziciana talentata a luat vioara pe noi culmi şi dimensiuni.
Concertul "The Red Hot Tour" Live Concert At The Royal Albert Hall London 1995 poate fi descarcat din urmatoarea locatie:
https://kat.ph/vanessa-mae-the-red-hot-tour-live-at-the-royal-albert-hall-t4424541.html
Piesele continute:
1. Contradanza (M.Batt)
2. Cotton Eye Joe (Ericsson/Oban/Reiniz)
3. Fantasy on a theme from ‘Caravansâ™ (M.Batt)
4. Aurora (Vanessa Mae/Wherry)
5. Widescreen (M.Batt)
6. Piano Trio in E Minor Op.67 - Allegretto 4th movt (Shostakovitch)
7. Liebesleid / Sadness of love (Fritz Kreisler)
8. Schon Rosmarin / Beautiful Rosemarie (Fritz Kreisler)
9. Moses Fantasy on one string (N.Paganini arr.: Vanessa Mae/Pamela)
10. Caprice no.24 (N.Paganini arr: Vanessa Mae/Pamela Nicholson)
11. I will always love you (D.Parton)
12. Classical Gas (Mason Williams)
13. Toccata & Fugue in D minor (J.S.Bach arr: M.Batt)
14. Red Hot (Vanessa Mae/Wherry)
15. Encores
Auditie placuta!!
Etichete:
Muzica
Bookmark this post:Bloggerwidgets
Social Bookmarking Blogger Widget |
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu