joi, 29 martie 2012

Stefani Joanne Angelina Germanotta - LADY GAGA


LA  MULTI  ANI  LADY GAGA!

Lady Gaga este o cantareata americana, care a devenit celebra in 2008, cand a lansat piesele Just Dance si Poker Face. Ea este una dintre cele mai controversate aparitii pe scena muzicala internationala, iar revista Forbes a clasat-o pe locul 7 in lista celor mai puternice si influente femei din lume.
Biografia vedetei Lady Gaga

1. Lady Gaga (pe numele ei adevarat Stefani Joanne Angelina Germanotta)  s-a nascut in 28 martie 1986, in New York. A invatat sa cante la pian de la 4 ani, a scris prima ei piesa la 13 si a inceput sa apara pe scena la 14 ani.  Viitoarea vedeta a urmat o scoala catolica si a fost o eleva extrem de dedicata sudiului, insa excentrica.

2. La 17 ani, Stefani a fost admisa la Universitatea din New York, la Tisch School of the Arts. A studiat muzica si a compus eseuri despre arta, religie si politica. A renuntat la universitate dupa un an, pentru a se concentra asupra carierei muzicale, iar tatal sau a ajutat-o platindu-i chiria unui apartament minuscul.


3. La 19 ani, ea a semnat cu o casa de discuri, insa acestia au abandonat-o la mai putin de 3 luni de la semnarea contractului. A compus piese pentru o carte audio pentru copii si a infiintat propria trupa, Stefani Germanotta Band, alaturi de cativa prieteni din New York. Imediat dupa ce a inceput sa cante pe scena, a inceput sa experimenteze si drogurile si sa joace in show-uri burlesti.

4. Producatorul Rob Fusari a avut incredere in talentul ei, comparand-o cu Freddie Mercury si dandu-i numele de scena Lady Gaga, dupa piesa Radio Ga Ga, a formatiei Queen. In 2007 a inceput sa faca show-uri alaturi de Lady Starlight si si-a gasit propriul stil, incorporand stilul pop si glam rock al lui David Bowie si Queen in muzica sa. La sfarsitul anului, tanara a semnat un contract cu Sony Music si a inceput sa scrie piese pentru Britney Spears, Fergie si Pussycat Dolls. Asa a descoperit-o Akon si a invitat-o sa i se alature casei sale de productie, Kon Live Distribution.

5. In 2008, Lady Gaga s-a mutat in Los Angeles si a lucrat la albumul de debut The Fame. Acesta a avut mare succes si s-a vandut in peste 14 milioane de copii. Single-ul Poker Face a ajuns pe locul 1 in toate topurile si i-a adus primul Grammy din cariera. Si albumul a castigat cateva premii, iar primul ei turneu, The Fame Ball Tour, a debutat in martie 2009. La MTV Video Music Awards 2009, a fost nominalizata la 9 premii, din care a castigat 3 (inclusiv pentru single-ul Paparazzi).

6. In noiembrie 2009 a lansat cel de-al doilea album, The Fame Monster, iar single-ul de debut, Bad Romance, a devenit instant numarul 1 in majoritatea tarilor din lume. Piesele Telephone (featuring Beyonce) si Alejandro sunt extrem de populare, insa au atras si critici, datorita scenelor sexy din videoclipuri. In ciuda controversei, Lady Gaga este primul artist din lume care are peste un miliard de vizualizari pe YouTube. Artista a inceput cel de-al doilea turneu mondial, The Monster Ball Tour, care se va termina in mai 2011. Echipa ei de productie, Mermaid Music, a fost data in judecata de cel care a ajutat-o initial, Rob Fusari, si care isi dorea 20% din castigurile vedetei. Procesul a fost anulat, iar Lady Gaga si-a urmat drumul.

7. Al treilea album al cantaretei, Born This Way, va fi lansat in mai 2011, iar primul single pe 13 februarie. Akon a declarat ca Lady Gaga este artista care va duce muzica la un alt nivel! Ea a inregistrat si o piesa alaturi de Elton John, piesa care va face parte de pe coloana sonora a filmului de animatie Gnomeo and Juliet.

8. Daca vocea sa este cunoscuta in intreaga lume, Lady Gaga are si o puternica influenta in lumea modei. Ea are o echipa personala, numita Haus of Gaga, care ii creeaza multe dintre tinutele de scena. Gaga a declarat ca, atunci cand face muzica, se gandeste si la hainele pe care le va purta pe scena, totul fiind un “pachet” bine pus la punct.

9. Stilul vestimentar al cantaretei a uimit si a socat intreaga lume. De la rochii indraznete, fasii de carne, sange, peruci, penisuri artificiale, palarii extravagante si pantofi care o fac sa cada pe strada, Lady Gaga a incercat tot. Unii  o considera ciudata, altii exotica sau “cantareata fara pantaloni”, insa lumea a ajuns sa o respecte pentru muzica si show-urile sale iesite din comun.

10. In afara carierei sale muzicale, Lady Gaga este angajata si intr-o munca sustinuta la diverse societati de caritate si umanitare. Sustine concerte de binefacere, lupta pentru drepturile homosexualilor si contribuie la lupta contra HIV. Sa speram ca o vom putea vedea live pe Lady Gaga in curand si in Romania!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu