sâmbătă, 17 martie 2012

MAXIMILIAN - volumu' la maxim....ilian!






 in XS Club Rovinari - 17 Martie 2012 ora 22:00


Claudiu Husaru (n. 22 octombrie 1980), cunoscut sub numele de Maximilian, este un cântăreț român de muzică hip hop. Născut în Bacău, și-a început cariera muzicală în 1998 alături de formația Mahsat. Claudiu a atras atenția unor cântăreți precum Grasu XXL și Cheloo, iar în 2002 a lansat alaturi de formația sa Mahsat albumul Laboratoru' la casa de discuri Cat Music.
Primul album solo al lui Maximilian, Volumu' la Maxim...ilian!!!, a fost lansat oficial pe 22 octombrie 2008 pe site-ul oficial al artistului și poartă numele primului single promovat, „Volumu' la Maxim... ilian!!!”.
In prezent lucrează la cel de-al doilea album solo al său, intitulat Maxim, am spus!!!. Acesta este deja promovat de 3 single-uri: „Aseară... (Haș-Haș)”, „Maxim, am spus!!!” in colaborare cu DOC și „Sophie” cu MefX.

Mahsat
Maximilian a început să cânte hip hop în 1996, pe când era încă în liceu.Și-a făcut trupă împreună cu doi colegi de clasă, banii de alocație se duceau pe instrumentale, dar n-a durat mult. În 1998 l-a cunoscut pe Dragoș (Grasu XXL), și și-a început cariera muzicală in formația Mahsat, din care făcea parte împreună cu Houdini și Blat Jargon.
Cu ajutorul lui Grasu XXL au ajuns să colaboreze cu Cheloo, care căuta în timpul său liber să se ocupe de mai multe proiecte. Au realizat 5 instrumentale și au atras vocile, prima apariție pe piață fiind cu piesa „Micii spărgători de rime” (cu Grasu XXL) pe compilația Marpha Hip Hop 3. A urmat „Jucător cu două fețe” (cu XXL & 10 Grei), pe compilația De la Est la Vest.
Din 1998 până în 2000, Maximilian a lucrat cu ajutorul lui Tataee la albumul de debut Mahsat. Primul său album (albumul de debut al celor trei membri Mahsat) a fost lansat pe 23 februarie 2002 la casa de discuri Cat Music și a fost distribuit de Media Services.
Laboratoru a fost înregistrat și mixat în studioul Sound Art, ingineri de sunet fiind Florin Sever, Rudolf Bloch și Cătălin Tută Popescu, și a fost masterizat în studioul Magic Sound, inginer de sunet fiind Cristi Dobrică. De foto și design grafic s-a ocupat Alin Surdu. Producătorii executivi ai albumului sunt Grasu XXL și Tataee (membru B.U.G. Mafia). Albumul a fost promovat de melodia „O vorbă de pe stradă” în colaborare cu XXL & 10 Grei (Grasu XXL și Paco 10 Grei) și Villy. Piesa a beneficiat și de videoclip.
La inceputul lui 2004 rapperul a plecat în Italia împreuna cu Grasu XXL, unde a stat aproape doi ani, întorcându-se în țară la jumătatea lui 2005. S-a mutat în București, iar în 2006 a început să lucreze la albumul solo, Volumu’ la Maxim…ilian!!!, împreună cu Motzu, Grasu XXL și Agresiv.

Primul album solo, Volumu' la Maxim...ilian!!!

Primul album solo al lui Maximilian, Volumu' la Maxim...ilian!!!, a fost lansat oficial pe 22 octombrie 2008 pe site-ul oficial al artistului și poartă numele primului single promovat, „Volumu' la Maxim... ilian!!!”. Materialul conține colaborări cu Grasu XXL, Nicalai, Freaka Da Disk (Paraziții), Villy, Guess Who, Spike, Cedry2k, Mario, Paco 10 Grei, Tranda, WattDaFuck, JJ și Angeles. Albumul conține 14 piese și un bonus („Da, Frate!” cu XXL & 10 Grei, Hudinu și Mario).

Al doilea album solo, Maxim, am spus!!!

Al doilea album solo al său se va intitula Maxim, am spus!!!, data lansarii nefiind încă stabilită. Single-urile care-l promovează sunt: „Aseară... (Haș-Haș)”, „Maxim, am spus!!!” (în colaborare cu DOC) și „Sophie” cu MefX.
Piesa „Aseară... (Haș-Haș)” are muzica semnată de Motzu și Maximilian și versurile scrise de Maximilian. Melodia a fost lansată pe 6 septembrie 2010 pe site-ul său official. Artistul a declarat despre single:
„Ideea piesei s-a născut într-o seară în urmă cu mulți ani, la o caterincă cu prietenii. Până la începutul acestui an exista doar refrenul, pe urmă am reușit s-o scriu... Vă las pe voi să descoperiți ce a ieșit.”
Maximilian a lansat piesa „Maxim, am spus!!!”, o colaborare cu DOC, pe 4 octombrie 2010. Aceasta a fost produsă de Keri, iar de mix & master s-au ocupat Mitză (Agresiv) și Grasu XXL. Melodia conține fragmente din filmul „Secretul lui Bachus” (1984) (regia: Geo Saizescu).
Single-ul „Sophie” are muzica semnată de MefX și versurile scrise de MefX și Maximilian.[11] A fost lansată pe site-ul oficial al lui Maximilian în noaptea de 15 spre 16 mai 2011.[12][13] Single-ul a beneficiat și de un videoclip în regia lui Matei Pleșa. A fost filmat acasă la Maximilian, având-o în rolul principal pe o prietenă a interpretului. Premiera videoclipului a avut loc la postul de televiziune Music Channel pe 6 iulie 2011. "Sophie" este cel mai de succes single lansat de Maximilian, avand peste 11 milioane de vizualizari pe canalul oficial Okapi Sound de YouTube.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu