marți, 11 mai 2010

Şefia...transformare şi efemeritate


Exemplu de organigramă la o societate de stat
(şi eu sunt pe acolo...dar nu mă văd de atâta găinaţ)

Mulţi dintre cei ajunşi în posturi de conducere sau ce deţin funcţii de coordonare uită de unde au plecat şi cărui fapt se datorează promovarea.
În ultimii ani, dată fiind conjunctura social-economică prin care trecem, nu ne-a fost greu să remarcăm la societăţile de stat că promovarile în posturile de conducere s-au făcut nu pe criterii de performanţă sau abilităţi în domeniul respectiv ci doar pe criterii politice sau nepotism.
Intrati în acest “acvariu” al şefimii (acuma li se spune manager sau coordonatori program sau proiect), este foarte greu să-i mai scoţi de acolo, agăţându-se cu dinţii şi apelând la diverse metode chiar machiavelice pentru a-şi păstra scaunul moale şi bănos.
Unii dintre ei devin în timp performanţi dovedind abilităţi de management, ştiind să-şi conducă echipele şi să răspundă la anumite nevoi şi solicitari venite din partea acestora. Alţii tratează problema destul de relaxat şi fără ambiţii de susţinere a celor care de fapt îi susţin prin efortul zilnic, având doar grija rezolvării doar a
Citeşte mai mult >>

sâmbătă, 8 mai 2010

Un român dă peste cap teoria glaciaţiunii

Fiindcă este vorba de vărul meu Bogdan, am preluat integral articolul publicat în cotidianul Adevărul 2

Un român dă peste cap teoria glaciaţiunii

Bogdan Onac (48 de ani), profesor universitar la Cluj-Napoca, a publicat un articol într-una dintre cele mai prestigioase reviste de profil din lume, „Science“. Descoperirea făcută de geologul român aduce primele dovezi că erele glaciare nu se repetă la 100.000 de ani, aşa cum a arătat în 1941 sârbul Milutin Milankovitch.
Bogdan Onac, profesor universitar doctor al Facultăţii de Biologie şi Geologie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj, dar şi profesor asistent la „University of South Florida" este, conform propriei declaraţii, primul geolog din România care a reuşit performanţa publicării unui articol într-una din cele mai bine cotate reviste de ştiinţă din lume, săptămânalul „Science".
El a demarat o cercetare în 2005, cooptând alţi şase cercetători, trei spanioli, doi americani şi o italiancă, în cinci peşteri din Mallorca. Locul ales nu a fost, însă, deloc întâmplător, având în vedere că peşterile litorale de pe ţărmul insulei spaniole Mallorca, păstrează repere exacte referitoare la nivelul Mării Mediterane în diferite perioade.
Citeşte mai mult >>

vineri, 7 mai 2010

Blogging - aspect si elemente suplimentare

O sa continui in postul de fata cu cateva indicii suplimentare privind imbunatatirea aspectului si functionalitatii blogului personal creat.
Din start eu am cautat si am ales un sablon care sa contina cat mai multe elemente ajutatoare cum ar fi RSS-ul (fluxul de stiri), Mail-ul, Twitter si Facebook beneficiind si de un aspect cat de cat placut al paginii. Aceste elemente dau posibilitatea celor ce va viziteaza pagina sa transmita un anumit articol catre Twitter sau Facebook (site-urile de socializare cele mai populare in momentul de fata), sa se aboneze la fluxul de stiri primind mail de fiecare data cand va fi postat un nou articol pe pagina dv-stra.
Eu am ales sablonul Transluce din locatia http://btemplates.com/2010/blogger-template-translucence/ pe care l-am descarcat si apoi l-am pus pe blogul meu asa cum am aratat intr-un post anterior.
Dv-stra puteti alege orice alt sablon din site-ul repectiv care va place si reprezinta cel mai bine ideea blogului, dar recomandarea mea este sa aiba cat mai multe elemente ajutatoare ca cele enumerate mai sus de mine.
Dupa descarcarea sablonului intr-o locatie locala pe hard-disk sau desktop, l-am dezarhivat si apoi intrand pe blog https://www.blogger.com/start cu utilizatorul Mircea Baloi, in sectiunea Aspect/Editati HTML am incarcat sablonul cu extensia .xml din locatia in care am dezarhivat pachetul descarcat, am apasat butonul “Incarcati” si apoi “Salvati Sablon” si la previzualizare am obtinut rezultatul ca in imaginea alaturata….


Destul de draguta pagina dar cam saracacioasa in elemente, asa ca incepem adaugarea in primul rand a celor esentiale.
Citeşte mai mult >>