Am pus acest nume la actuala postare deoarece fi-miu a luat vacanţă de o săptămână şi l-am dus la bunicii lui...la "ţară", la Bucureşti! Mai are el o "ţară"...adevarată, dar fiindca şi-a manifestat dorinţa de a-i vizita şi pe ceilalţi bunici, zis si facut.
Plimbându-mă cu el prin oraş în acest weekend am remarcat câteva lucruri despre capitala noastră. Indiferent de anotimp, oraşul este destul de neîngrijit, parcă n-ar exista 6 primării, 6 consilii de sector, o primărie generală cu un consiliu general şi o prefectură. Se pare ca atunci când sunt multe moaşe, copilul rămâne nemoşit! (probabil îşi pasează responsabilitatea de la unii la alţii). Nu e posibil ca o capitală europeană să nu fie curăţată şi îngrijită! La capitolul acesta, primăriile oraşelor din provincie dau clasa tuturor primăriilor din Bucureşti.
Un alt aspect observat chiar de băiatul meu este ca în Bucureşti nu există centru. Deşi i-am aratat unde este kilometrul zero, n-a rămas deloc impresionat. Dacă pe vremuri Bucureştiul purta cu cinste denumirea de micul Paris, iar Lipscani-ul era locul de promenada al oraşului, acum se pare ca s-a renunţat definitiv la aceasta idee, Lipscani-ul fiind într-o eterna renovare lentă.
Bineînţeles că lăsând copilul în grija bunicilor, i-am rugat să-l plimbe şi pe la ceva muzee printre care şi
Grigore Antipa, dar tocmai acesta nu poate fi vizitat că şi el este într-o renovare ce nu se mai termină. Chiar nu-i înţeleg pe administratorii sau managerii acestor instituţii! Cum e posibil sa închizi un întreg muzeu? Oare nu se putea face eşalonat pe diferite locaţii? "Deştepti" băieţi! Dacă aş fi ministrul culturii, ar fi primii zburaţi pe uşă!
Grigore Antipa, dar tocmai acesta nu poate fi vizitat că şi el este într-o renovare ce nu se mai termină. Chiar nu-i înţeleg pe administratorii sau managerii acestor instituţii! Cum e posibil sa închizi un întreg muzeu? Oare nu se putea face eşalonat pe diferite locaţii? "Deştepti" băieţi! Dacă aş fi ministrul culturii, ar fi primii zburaţi pe uşă!
Şi ca să nu fiu considerat un criticist, trebuie să menţionez marele merit al orasului Bucureşti de a fi într-adevar capitala politică şi culturală a României. Aici există şi se face cultură! Chiar sâmbătă dimineaţă, bunica ne-a dus la baletul "Alba ca Zăpada" la Opera Română, spectacol care mi-a placut foarte mult, fiind de altfel primul balet live pe care l-am vazut! Păcat ca trupele de balet nu prea pleacă în turnee şi prin provincie! Acest spectacol a avut o linie melodică foarte bine gândită şi concepută de chiar dirijorul orchestrei, scenografie foarte bună, costume excepţionale, coregrafie reuşita şi niste balerini frumoşi şi talentaţi! Într-un cuvânt...chiar merită văzut! Mi-a plăcut şi atmosfera din sală care era plină de parinţi ce veniseră cu plozii lor şi care suprprinzător cât de cuminţi au stat şi au savurat cele doua acte, ropotul de aplauze din final atestând deplina satisfacţie a celor prezenţi pentru un spectacol de calitate!
Păi cam atât deocamdată cu impresiile. Probabil o sa mai scriu pe această temă la vizita următoare!
Imi pare rau pentru deceptia ta asupra Bucurestiului. Nici eu, care-s de la capitala, nu sunt multumita. Dar, hai sa-ti zic cateva chestii imp.:
RăspundețiȘtergere1. maturatorii sunt platiti cu 500 RON pe luna. Asa ca se merge pe principul "ei se fac ca ne platesc, noi ne facem ca muncim!".
2. mai este si datoria noastra sa facem ordine-n ograda; avem uscaturile noastre si-s mai multe ca la orasele mici, nu mai zic ca toti taranii au venit la capitala; nu vorbesc de etnii aici; caci daca ar fi sa zic de ei nu m-as mai opri; uscaturile sunt toti, si mai mai multi nesimtiti, sunt printe aia "albi";
3. si, nu cea din urma treaba, e ca orasul asta e mare, adica e f mare fata de orasele mici, unde treaba merge repede si bine; ia un apartament de 4 camere si compara cu o garsoniera.
Deci bravo voua ca va mentineti curatenia cu strasnicie! :))