luni, 22 februarie 2010

Protest împotriva Ministerului Transporturilor şi CNADNR-ului

Propun ca în Codul Rutier acest semn să nu mai poarte denumirea de "Atenţie, Drum cu Denivelări!" ci "Atenţie, Drum cu Gropi!" lângă care să fie pusă o plăcuţă adiţională "Aici au fost banii dumneavoastră!".
Nu înţeleg cum de nimeni nu a dat încă în judecată Ministerul Transporturilor si implicit CNADNR pentru starea drumurilor naţionale şi europene din România.
Nu este posibil ca acest minister prin aceasta companie să nu facă nimic în privinţa aceasta şi să-şi bată joc de toţi aceia ce plătesc vigneta de drum.
Nu este posibil să se afişeze mereu scuza că a fost o iarma grea, că nu este buget şi alte alea. Dar banii din rovignete unde săracie sunt? Bineînţeles în buzunarele regilor (mogulilor) asfaltului.
Nu se poate să-ţi dărâmi efectiv maşina (pe care majoritatea am dat foarte mulţi bani, munciţi cu greu) încercand să mergi pe aceste drumuri. Nimeni nu face nimic în acest sens, nici măcar bunavoinţa de a pune niste nisip cu pietriş în craterele apărute în asfalt.
Pe europeanul ce leaga Bumbeşti-Jiu de Rovinari este un calvar! Ştim cum s-a adjudecat modernizarea acestui drum, ştim şi cine şi-a însuşit banii! Dar lipsa de bun simt este la ea acasa! CNADNR-ul sta şi se uită către minister iar acesta ca şi Moromete spune "N-am!".
O altă porţiune de drum impracticabilă este cea de aproape 10 km ce porneşte din localitatea Deduleşti către Piteşti. Şi câte alte drumuri europene şi nationale nu sunt în aceeaşi stare!

Lipsa de bun simţ face ca CNADNR-ul să nu pună nici un semn de avertizare măcar asupra stării drumului şi nici să marcheze locurile periculoase sau măcar să le împrejmuiască.
Nu înţeleg de ce societăţile de asigurare, care plătesc daunele celor care prin efectele asigurărilor de tip CASCO îşi repară maşinile urmare a daunelor produse din cauza acestor gropi, nu acţionează în instanţă Ministerul Transporturilor sau CNADNR!
Nu înţeleg de ce o asociaţie gen ACR (Automobil Clubul Român) nu face demersuri în acest sens!
Nu înţeleg de ce avocaţii care stau pe tuţă din lipsa de procese nu valorifică acest aspect!
M-a intrigat foarte mult săptămâna trecută când un prieten mi-a relatat că a fost oprit pe stradă de poliţia rutieră care era însoţită de cei de la Autoritatea Rutieră pentru a-l controla de plata rovignetei. Când prietenul meu le-a spus că nu le arată acest document decât dacă îi plătesc despăgubiri pentru cauciucul distrus într-o groapă din asfalt, aceştia din urmă au trecut la ameninţări şi intimidari! Nu este posibilă atâta nesimţire şi impertinenţă din partea organelor de control!
În Anglia, fiindcă numai ce am fost acolo şi am văzut cum stau lucrurile, plata taxei de drum se face numai în momentul în care se dovedeşte prin prezentarea actelor originale că s-a plătit asigurarea auto şi se dispune de verificarea tehnică la zi a maşinii. Dacă poliţia găseşte maşina fără taxa de drum plătită, indiferent dacă aceasta este trasă pe stânga într-un loc public sau parcare, o ridica imediat! (aceasta este numai una din metodele de a obliga pe cei ce circulă cu maşina pe drumurile publice la plata vignetei de drum!).
Haideţi oameni buni, în special cei ce şi-au stricat masinile pe aceste drumuri să dăm în judecată acest minister şi această companie ineficientă, să cerem despăgubiri pentru daunele create bunurilor noastre, pentru înşelăciune, proastă adminstrare şi lispă totală de interes.
Ruşine tuturor celor ce se ocupă de starea drumurilor din România!
Mulţi prieteni mi-au replicat în momentul în care am iniţiat acest protest ceva de genul "Pai nu pe ei i-ai votat?"
Da oameni buni, pe ei i-am votat si tocmai de aceea în baza votului meu cred ca am dreptul să mă ridic şi să protestez în special atunci cand e vorba de banii mei! Trebuie exprimate opinii şi din partea electoratului nu numai din cea a opoziţiei! Măcar să luam atitudine, nu să ne resemnăm!

Vlad Vanca

P.S. În link-urile Ministerului Transporturilor ( http://www.mt.ro/ ) si Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA ( http://www.cnadnr.ro/ ), puteţi vedea că nu se pomeneşte deocamdată nimic despre aceste drumuri, în accepţiunea celor responsabili, totul fiind OK! Se pot trimite mail-uri de protest din paginile acestora, iar pentru domnul Berceanu vă furnizez eu adresa: radu.berceanu@senat.ro

Un comentariu:

  1. Da, corecta initiativa! Daca onor ministerul ar pierde cateva sute de procese de acet fel, poate ar trebui sa reconsidere obligativitatea rovignetei macar, daca drumurile nu le repara!
    Ca la noi, la nimeni!

    RăspundețiȘtergere