luni, 22 februarie 2010

Protest împotriva Ministerului Transporturilor şi CNADNR-ului

Propun ca în Codul Rutier acest semn să nu mai poarte denumirea de "Atenţie, Drum cu Denivelări!" ci "Atenţie, Drum cu Gropi!" lângă care să fie pusă o plăcuţă adiţională "Aici au fost banii dumneavoastră!".
Nu înţeleg cum de nimeni nu a dat încă în judecată Ministerul Transporturilor si implicit CNADNR pentru starea drumurilor naţionale şi europene din România.
Nu este posibil ca acest minister prin aceasta companie să nu facă nimic în privinţa aceasta şi să-şi bată joc de toţi aceia ce plătesc vigneta de drum.
Nu este posibil să se afişeze mereu scuza că a fost o iarma grea, că nu este buget şi alte alea. Dar banii din rovignete unde săracie sunt? Bineînţeles în buzunarele regilor (mogulilor) asfaltului.
Nu se poate să-ţi dărâmi efectiv maşina (pe care majoritatea am dat foarte mulţi bani, munciţi cu greu) încercand să mergi pe aceste drumuri. Nimeni nu face nimic în acest sens, nici măcar bunavoinţa de a pune niste nisip cu pietriş în craterele apărute în asfalt.
Pe europeanul ce leaga Bumbeşti-Jiu de Rovinari este un calvar! Ştim cum s-a adjudecat modernizarea acestui drum, ştim şi cine şi-a însuşit banii! Dar lipsa de bun simt este la ea acasa! CNADNR-ul sta şi se uită către minister iar acesta ca şi Moromete spune "N-am!".
O altă porţiune de drum impracticabilă este cea de aproape 10 km ce porneşte din localitatea Deduleşti către Piteşti. Şi câte alte drumuri europene şi nationale nu sunt în aceeaşi stare!

Citeşte mai mult >>

sâmbătă, 20 februarie 2010

AVG Internet Security 9.0.730


Deoarece mai multi prieteni m-au interpelat in ultima vreme pentru a le sugera o solutie antivirus eficienta, m-am gandit sa supun atentiei dv-stra solutia AVG Internet Security 9.0.730 ce va ofera protectie atat impotriva virusilor, troienilor, mail-uri nedorite (spam), programelor spyware, cat si protectia porturilor de intrare si iesire din PC-ul dv-stra dinspre si spre Internet.
Se va descarca un fisier de 872 kB denumit avg_iswt_stb_all_9_40.exe.
Prin lansarea in executie a acestuia se va incepe descarcarea propriu-zisa a programului (aproximativ 200Mb) de pe site-ul producatorului si apoi instalarea acestuia in sistemul dv-stra.
La instalare se va cere introducerea unui cod, cel generic fiind valid doar pentru o perioada de 30 de zile.
Daca lasati codul existent, veti beneficia de 30 de zile actualizari gratuite ale produsului si de suport tehnic din partea producatorului pentru orice fel de problema aparuta! Parerea mea este ca timp de 30 de zile puteti sa va dati seama de eficienta acestui program si daca el corespunde exigentelor dv-stra. Recomadarea mea este
Citeşte mai mult >>

luni, 8 februarie 2010

Impresii de calatorie partea 1


Fiindca in noiembrie am reusit sa achizitionez pe e-bay o masina second-hand din Anglia, am hotarat ca in februarie, dupa ce au trecut gerurile napraznice si valul de ninsori ce s-a abatut asupra Europei, sa merg sa ridic masina si sa o aduc in tara ca sa ma si folosesc de ea.
Zis si facut!
Dupa ce in prealabil am rezervat bilete la avion, am hotarat sa purced la drum.
Vineri seara am ajuns in Bucuresti si fiindca studiasem discutiile de pe diverse forumuri privind transportul public si privat din capitala, am hotarat sa dau un telefon unei companii de taxi pentru a putea ajunge la aeroport. Pot sa spun ca toate ofertele ce mi s-au facut din fata garii erau de cel putin trei ori mai mari decat m-a costat in final drumul de la gara la aeroportul Baneasa....denumit si Aurel Vlaicu. Nu imi dau seama cum de politia si autoritatile locale permit mafia din fata garii, ceea ce se face acolo fiind abuz de incredere si inselatorie. Chiar ma uitam ca erau numai tiriplici cu masini transformate in taxi pe acolo si nici o mare companie bucuresteana....probabil mafia si presiunile sunt atat de tari incat acestea din urma refuza sa se lupte cu mafiotii, preferand comenzile telefonice.
Ma rog....ca pe la noi...la nimeni! Dar acesta n-a fost prima intamplare ce avea sa-mi lase un gust amar!
Am ajuns si la aeroport...probabil i se spune asa...fiindca intr-adevar de aici ma pleaca ceva avioane ale companiilor de zbor low-cost BlueAir si Wizzair, fiindca in realitate arata ca si autogara din Targu-Jiu....adica
Citeşte mai mult >>

miercuri, 3 februarie 2010

Din nou...despre fericire

M-am apucat de acest post din dorinta de a infirma supozitiile unor prieteni sau amici ca as fi intr-o faza naspa (a se intelege depresiva) mai ales dupa penultimul post "Prioritatea nr.1". In acel post incepeam prin a spune ca citind un post mai vechi pe care l-am si redat apoi, m-am amuzat si aceasta din cauza ca multe lucruri au ramas neschimbate fata de ceea ce imi propusesem atunci!
Chiar ma amuza ca alegand anumite melodii ale zilei, sunt de asemenea judecat ca avand o stare buna sau rea. Intr-adevar in general incerc sa gasesc ceva care sa exprime cat mai bine starea mea de spirit in momentul postarii, dar asta nu inseamna ca acea stare este si persistenta.
Eu fiind o fire extrovertita, reusesc sa ma eliberez destul de repede de ceva care ma apasa refuland furia, supararea sau nemultumirea la un moment dat, apoi totul revenind la normal si decurgand absolut firesc.
Fiindca tot am postat azi pe facebook citate despre fericire, pana la urma asta si simt acuma, incerc sa-mi explic aceasta stare prin urmatoarele argumente:
- sunt fericit, fiindca asa cum scria intr-un citat "Fericirea este alcătuită dintr-un şir de plăceri mărunte." si recunosc ca toate acestea insumate imi dau o stare de multumire;
- sunt fericit de fiecare data cand reusesc sa duc la bun sfarsit ceea ce mi-am propus, indiferent cat de marunt ar putea parea acel ceva;
- sunt fericit ca am langa mine persoana care ma cunoaste cel mai bine, are incredere in mine, ma intelege, ma sustine si ma ajuta sa-mi incarc mereu bateriile;
- sunt fericit ca cei pe care-i iubesc si ii consider foarte apropiati sunt sanatosi;

Citeşte mai mult >>

luni, 1 februarie 2010

La "ţară"....prin Bucureşti

Am pus acest nume la actuala postare deoarece fi-miu a luat vacanţă de o săptămână şi l-am dus la bunicii lui...la "ţară", la Bucureşti! Mai are el o "ţară"...adevarată, dar fiindca şi-a manifestat dorinţa de a-i vizita şi pe ceilalţi bunici, zis si facut.
Plimbându-mă cu el prin oraş în acest weekend am remarcat câteva lucruri despre capitala noastră. Indiferent de anotimp, oraşul este destul de neîngrijit, parcă n-ar exista 6 primării, 6 consilii de sector, o primărie generală cu un consiliu general şi o prefectură. Se pare ca atunci când sunt multe moaşe, copilul rămâne nemoşit! (probabil îşi pasează responsabilitatea de la unii la alţii). Nu e posibil ca o capitală europeană să nu fie curăţată şi îngrijită! La capitolul acesta, primăriile oraşelor din provincie dau clasa tuturor primăriilor din Bucureşti.
Un alt aspect observat chiar de băiatul meu este ca în Bucureşti nu există centru. Deşi i-am aratat unde este kilometrul zero, n-a rămas deloc impresionat. Dacă pe vremuri Bucureştiul purta cu cinste denumirea de micul Paris, iar Lipscani-ul era locul de promenada al oraşului, acum se pare ca s-a renunţat definitiv la aceasta idee, Lipscani-ul fiind într-o eterna renovare lentă.
Bineînţeles că lăsând copilul în grija bunicilor, i-am rugat să-l plimbe şi pe la ceva muzee printre care şi
Citeşte mai mult >>